En İyiler
Yeni Ürünler
Güvenlik ve Teslimat
Ziyaretçi İstatistikleri
Online Ziyaretçi : 1
Günlük Ziyaretçi : 44
Toplam Ziyaretçi : 295135
TAVAŞ TOKLU BESİ YEMİ
KOYUN VE KEÇİ İÇİN
Besiye alınan koyun ve keçilerin ; lezzet ve görünüm bakımından yemelerine uygun , günlük alabilecekleri en fazla canlı ağırlığı kazanmalarını sağlayan özel bir karma yemdir. Koyun ve keçi besisinde kullanılır.
TAVAŞ TOKLU BESİ YEMİ BESLEME PROGRAMI
TOKLU BESİSİ
Koyun yetiştiriciliğinde kuzular ana yanında ana sütü emerek büyütülürler. 7. haftadan itibaren ana sütüne ihtiyaç duymayan kuzular satılırlar. İşte bu kuzuların et üretimi için ağılda fabrika fabrika yemi ile beslenmesine TOKLU BESİCİLİĞİ denir.
GÜNLÜK VERİLECEK YEM MİKTARI
Verilecek olan günlük yem miktarı belirli süre alıştırma dönemi geçirildikten sonra , yavaş yavaş yem artırılarak aşağıdaki şekilde verilebilir. Ani yem değişikliklerinden kaçınılmalıdır.
CANLI TOKLU BESİ YEMİ MİKTARI AĞIRLIĞI (KG) KG/GÜN
15 KG……………………………………………………….900 GR/GÜN 20 KG………………………………………………...…….1.00 KG/GÜN 25 KG……………………………………………………....1.10 KG/GÜN 30 KG……………………………………………………....1.20 KG/GÜN 35 KG……………………………………………………....1.40 KG/GÜN 40 KG……………………………………………………....1.50 KG/GÜN 45 KG………………………………………………………1.60 KG/GÜN 50 KG…………………………………………………...….1.70 KG/GÜN 55 KG……………………………………………………....1.80 KG/GÜN |
TAVAŞ KÜÇÜKBAŞ YEMLERİ
*Kuzu başlangıç yemi
*Kuzu büyütme yemi
*Kuzu besi yemi
*Toklu besi yemi
*Koyun süt yemi
TAVAŞ TOKLU BESİ YEMİNİN SAĞLAYACAĞI YARARLAR
1-Yemin lezzetini artıran vitamin , mineral gibi katkılar sayesinde tokluların yem iştahı artar ve hazımsızlık problemlerini ortadan kaldırır.
2-Yemin fiziksel görünümü (toz olmaması – iri yem oluşu) yemin tüketimini artırmakta ve yem kayıplarını azaltmaktadır.
3-Besi süresi 20 – 30 gün kısalıcaktır. Ekonomik bir yemdir. Kazancınızı artırır. Hayvanların eti sıkı , et kalitesi yüksek , randımanı tam ve bereketli olacaktır.
4-Besi yerlerinde idrar kokusu azalır.
5-Sadece arpa ve küspe besisinden kaynaklanan yağlanma problemini giderir.
BESİCİLERE TAVSİYELERİMİZ
1-Besi hayvanlarınızı ağırlıklarına göre gruplandırınız. Tartım işlemini belirli aralıklarda (besi başlangıcı ve besi sonu olabilir) sürdürerek gelişmelerini kontrol ediniz.
2-Günlük verilen yem miktarını ölçerek veriniz. Karlılığınızı hesaplamada günlük canlı ağırlık artışı ve ortalama günlük yem tüketiminin bilinmesi önemlidir.
3-Fabrika yemine sonradan yem maddesi (arpa , küspe , kepek) ilavesi sakıncalıdır. Kaliteli yemin besin değerleri dengesini bozacağından istenilen verim alınmayacaktır.
4-Ani yem değişikliklerinden kaçınılmalıdır. Alıştırma süresinden sonra yem miktarı basamaklı şekilde artırılmalıdır.
5-Veteriner hekim kontrolünde parazitler mücadele ve aşılarını yaptırınız.
6-Ağılların temizliğine havalandırılmasına dikkat ediniz. Hayvanların önünde devamlı temiz ve ılık su bulundurunuz.